Aktiviteter

Gemenskap och aktiviteter för både knopp och kropp

Vi ordnar mångsidig gruppverksamhet för seniorer både på finska och svenska. Både de som bor vid seniorcentret och de som bor hemma är välkomna med!

Bekanta dig gärna med vårt aktivitetsutbud i vår aktivitetskalender.

Aktivitetskalender

2023 mars

Vecka 5

mån 27
tis 28
ons 1
tor 2
fre 3
lör 4
sön 5
mån 6
tis 7
ons 8
tor 9
fre 10
lör 11
sön 12
mån 13
tis 14
ons 15
tor 16
fre 17
lör 18
sön 19
mån 20
tis 21
ons 22
tor 23
fre 24
lör 25
sön 26
mån 27
tis 28
ons 29
tor 30
fre 31
lör 1
sön 2

Grupper

På Pettersborg ordnas flera olika grupper varje vecka. De flesta grupper leds av vår personal och vissa av våra frivilliga. I motionsgrupperna tränar vi bl.a. muskelstyrka och balans. För dig som vill ha sällskap och delta i varierande program finns våra aktivitetsgrupper, t.ex. tisdagsklubben. Dagverksamhet ordnas för personer med minnesstörningar eller andra problem med funktionsförmågan. Förutom våra grupper ordnas det mycket aktiviteter och projekt på Pettersborg, som är öppna för alla. Ta en titt i kalendern för att ta reda på vad som sker. 

För personer med minnesstörningar eller andra problem med funktionsförmågan. Innehållet i grupperna är varierande; vi spelar spel, sjunger, dricker kaffe, diskuterar och umgås. Lunch och förmiddags- och eftermiddagskaffe med dopp tillhör.

Måndagar och fredagar kl. 10-14.
Du kan delta i båda eller välja vilken dag passar dig bättre
.

I tisdagsklubben umgås vi tillsammans i trevlig stämning. Vi träffas varje vecka, dricker kaffe, diskuterar om olika ämnen, sjunger tillsammans, spelar spel och tränar både muskler och hjärnan. Vi ordnar även program enligt deltagarnas egna önskemål. Välkommen med!

Tisdagar kl. 10-14.

Träning för hela kroppen. På passet används gymmaskiner. Motståndet går att anpassa, så passet är lämpligt för alla. Gruppen endast för herrar.

Måndagar kl. 9-10. Start vecka 3

För personer som vill upprätthålla och förbättra sin balans och muskelstyrka. Balansövningar varvat med muskelövningar.

Tisdagar kl. 14-15. Start vecka 3

Cirkelträning där vi använder oss av gymmaskiner.

Måndagar kl. 14:15-15:15. Start vecka 3

Mjuk träning sittandes på en stol.

Torsdagar kl. 14-15. Start vecka 3

Syföreningen träffas en gång i veckan. Vi stickar, handarbetar och umgås. Ingen avgift!

Fredagar kl. 9.30.-11.30.

”Jag bor inte på Pettersborg men äter här varje dag, har gjort det i flera års tid. Maten är mycket god och kocken här, Lari, han är så trevlig! Jag bodde här en tid, så länge min lägenhet renoverades. Jag deltar i gruppverksamheten och sjunger hemskt gärna och tycker om sällskapet.”

Britta

Projekt

Projektverksamhet är del av Pettersborgs vardag. Våra projekt finansieras av olika finansiärer och har olika målsättningar/ändamål.

Här kan du läsa mer om våra projekt

Bemötande och gruppverksamhet för över 60-åringar

Stödande av funktionsförmågan hos ensamma över 60-åringar efter koronakrisen 2022 – 2023

Verksamheten är avsedd för över 60 – åringar som upplever sig ensamma. Genom verksamheten uppmuntrar vi att öka
deltagande på nya sätt för att lindra känslan av ensamhet. Med hjälp av uppsökande arbete bemöter vi de som är i behov av stöd och vi tar oss dit i Karleby där behovet finns. Verksamheten är avgiftsfritt. Mer info 044 7380 344 (svenska), 040 1304 624 (finska)

Senioripark-pilotprojekt

Projektet finansierades av Päivikki och Sakari Sohlbergs stiftelse. Våren 2021.

Allsång på Pettersborg

Finansieras av Ragnar Ekbergs stiftelse – För anordnandet av allsång på seniorcentret Pettersborg året 2021.  

Levande landsbygd genom delaktighet bland seniorer

Ett projekt i samarbete med byaföreningarna i Rödsö, Såka och Öja. Projektets mål är att aktivera seniorer och ge dem innehåll till vardagen, samt att upprätthålla de svenskspråkiga byarnas livskraft genom att ordna aktiviteter i byarna. Seniorklubbarna träffas en gång per vecka i byarna och alla seniorer är välkomna med. Projektet finansieras med Leader-pengar från Aktion Österbotten. Klubbarna träffas på onsdagar kl. 9.30-12 i Rödsö, onsdagar kl. 13-15.30 i Såka och torsdagar 12.30.-15 i Öja.  

Kulturklubben

Projektet finansieras av stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond. I kulturklubben träffas seniorer och barn och bekantar sig med olika kulturformer tillsammans. Programmet kan vara sång, musik, teater eller skapande med händerna. Kulturklubben – generationsmöten genom kultur.  

William Thurlings stiftelse har finansierat ett projekt vars målsättning är stöda de äldres sociala välmående efter Covid-19 pandemin. Mer info om projektet inom kort.

Ta kontakt!

Har du frågor eller vill du veta mer
om våra aktiviteter?